Home Contact

Cursussen Cursussen

Een kind vind theater vaak machtig interessant, vol verhalen en show. Maar ook in films is er natuurlijk verhaal en show. Ridder en de Prins geeft voor kinderen in de basisschoolleeftijd een aantal cursussen waarin we de basis van acteren behandeld wordt en de kinderen werken naar een mooi tastbaar eindresultaat.

Tot ons grote verdriet leverde dat nooit en Gouden Kalf of Oscar op maar wellicht zijn de kinderen wel genoeg geprikkeld om dat niveau ooit te bereiken.

De kracht van Ridder en de Prins is het op maat maken van een cursus. Op verschillende manieren kan er op een speelse en educatieve manier gewerkt worden naar een eindresultaat.

Zo waren we op een basisschool in Houten met een groep van 10 kinderen die graag verhalen wilde vertellen. Bij navraag bij de kinderen bleek vooral ook het spelen van verhalen de interesse te hebben waarbij er tijdens de cursus besloten werd naar een ander eindresultaat te werken.

Startend met een theaterbasis gevolgd met een flinke portie creativiteit wisten we een kort verhaal te bedenken dat we vervolgens gefilmd hebben. De kinderen bedachten samen de lijn van het verhaal bedenken met de verschillende locaties die hierbij horen. Samen bedachten we hoe we het verhaal zo goed mogelijk uit de verf konden laten komen? Het eindresultaat zie je hier.