Home Contact

Theater op locatie Theater op locatie

Of het nu op een basisschool is of tijdens een buurtfeest, binnen een uur kan Ridder en de Prins Entertainment met de aanwezig kinderen rond de wereld reizen.

Twee vrienden hebben beide zo hun eigen voorkeur als ze op vakantie gaan en willen elkaar laten zien waar ze allemaal geweest zijn. Voor beide loopt hun eigen verhaal in de soep maar weet de ander dan de show te stelen.

Reis rond de wereld in een uur is een interactieve theatershow die met een klein decor nagenoeg overal kan spelen. In overleg kan de relatie tussen de twee vrienden worden aangepast. Familieleden, collega’s of buurmannen behoren allemaal tot de opties. Binnen het uur is er ruimte voor drie tot zes landen. Zo kan een tweede voorstelling qua invulling er behoorlijk anders uit zien.

Zo was Ridder en de Prins op een basisschool in Utrecht als twee buurjongens die graag mee wilden doen met het carnaval dat op dat moment gevierd werd. Maar hoe moesten ze dan verkleed? Beide heren hadden een aantal landen bezocht en zich verdiept in verschillende aspecten van het land. Van line-dancende cowboys uit Amerika naar maffe clowns uit het Russisch Staatscircus tot sambal etende Chinezen. Zo kwamen verschillende outfits aan bod en bracht elk figuur weer nieuwe interactie met de kinderen door verhaal, dans en muziek.

Aangezien het voor de kinderen carnaval was sloten we af met een polonaise, wel zo passend.