Home Contact

Theater voor water Theater voor water

Opdracht: Organiseer een dag voor ca. 60 jongeren (6-18 jaar) van een kerkgenootschap waarbij plezier en verbinding centraal staat en er geld opgehaald wordt voor het goede doel.
De ochtend staat in het teken van kennismaken met toneel. Na een gezamenlijk opwarmspel is de groep opgedeeld in kleinere groepjes. Door de mix van jong en oud voelen de oudste zich gelijk verantwoordelijk voor de jongste. In de groepjes wordt er geoefend voor de uitvoering aan het eind van de middag. Dit wordt een bijzondere uitvoering. Op 8 locaties in het gebouw word per locatie 1 scene gespeeld. In elke scene spelen dezelfde personages maar steeds andere acteurs. De toeschouwers verplaatsen zich dus van scene naar scene!
In de eerste oefenronde wordt er gekeken naar het personage dat ze spelen. Samen met de andere die in een andere scene hetzelfde personage spelen wordt er gekeken naar hoe hij zich beweegt, praat, kijkt en doet. Ook krijgt elk personage een kenmerkend attribuut dat past bij de rol.
Na de lunch worden de groepjes opnieuw ingedeeld. Nu per scene zodat de uitvoering geoefend kan worden. Ook hierin is er een verdeling tussen jong en oud. Na de generale repetitie en het eten van frietjes komen de eerste belangstellende binnen. Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en andere belangstellende trekken van scene naar scene en genieten van het vertoonde spel.
In het theaterstuk speelt water een belangrijke rol, net als ik het leven van vele mensen. Met de uitvoering wordt ook geld ingezameld voor het goede doel. De toeschouwers kunnen per scene en achteraf een bedrag donneren aan het Waterputtenproject in Kenia van Amref Flying doctors.
De show heeft in totaal ruim € 450,- opgehaald!
Omroep Houten deed verslag van de dag, deze rapportage is te vinden op hun website.