Home Contact

Recept Recept

Wat is er nou lekkerder dan bij het Heerlijk Avondje ook heerlijke eigen gebakken pepernoten eten? Met dit onderstaande recept bak je ze precies zoals de Pieten de nootjes het lekkerst vinden.

 

Ingrediënten:

– 250 gr bloem

– 3 gr bakpoeder

– 5 gr kaneel

– 2½ gr gemalen kruidnagel

– 2 gr kardemom

– 1 gr gemberpoeder

– 125 gr boter

– 50 gr schenkstroop

– 3 gr zout

 

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.

Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend in een steelpan tot ongeveer 45 °C tot alles is gesmolten.

Schenk dit bij de bloemmassa en roer alles goed door elkaar tot een glad deeg ontstaat. Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.

Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dikte en steek hier bijvoorbeeld met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige mopjes uit.

Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ongeveer 15 minuten midden in een matig warme oven (circa 180 °C).

Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.

Eet smakkelijk!