Home Contact

De rol van Sinterklaas De rol van Sinterklaas

Al jaren trekken Sinterklaas en Piet samen door het land. Er is veel omheen bedacht en er zijn allerlei veranderingen geweest rondom die twee. In al die jaren is logischerwijs Sinterklaas degene geweest die altijd op de voorgrond stond met ondersteuning van de Pieten.

Niet meer op de voorgrond Niet meer op de voorgrond

Wij presenteren de Pieten, samen met Sint, als een geoliede machine. Ze vullen elkaar aan en functioneren allen in hun eigen kracht: een zelfsturend team zonder een vaste leidinggevende. Want hoewel er van het ene karakter meer rondlopen dan van het andere blijft het een wisselwerking. Daarmee verandert de rol van Sint en zorgen we dat het feest mee gaat met de tijd. Wist je dat Piet ook gewoon in een stoel kan zitten met een boek ? Sint blijkt wel wat meer moeite te hebben met dansen en springen, maar dat heeft alles te maken met leeftijd.

Wij geloven Wij geloven

Wij denken dat het feest rondom 5 december en Pakjesavond een nieuwe tijd in gaat. Wij geloven dat het een prachtige traditie is die we in ere moeten houden. Tegelijkertijd is er zo veel meer te halen uit het feest dan dat er nu gebeurd. Een team van Pieten met Sint in een mooie balans biedt zoveel meer. Wij geloven in Sinterklaas. Maar nog veel meer geloven wij in Piet & Sint.