Home Contact

Het Feest Het Feest

Het Sinterklaasfeest is bij Ridder en de Prins een echt familiefeest. Niet alleen de kinderen maar ook alle volwassenen zijn een onderdeel van de dag. Ouders genieten met volle teugen samen met hun kind van de aanwezigheid van Sint en Piet.  In de Sinterklaasshow, op Huisbezoek en in het theater staat het Sinterklaasverhaal altijd centraal. Diversen thema’s komen terug in acts, liedjes of verhalen.

De rol van Sint is tijdens een bezoek minstens net zo belangrijk als die van Piet. Piet stuurt, danst, zingt en vermaakt. Sinterklaas zorgt voor rust en geeft de aanwezigen individueel aandacht. Samen zorgen ze voor een goede afwisseling waardoor het bezoek krijgt wat het nodig heeft. Sint en Piet zijn gelijken en een geweldig duo.

Elk bezoek, groot of klein, is persoonlijk. De inhoud wordt vanaf binnenkomst afgestemd op de situatie. Piet kiest voor een rustige of drukke activiteiten afhankelijk van wat de groep nodig heeft. De verhalen van het kind staan hierin centraal. Wil je vertellen over school? Piet luistert graag en doet graag voor hoe het er op de Pietenschool aan toe gaat. Draait jouw wereld sinds een week om paardrijden? Sinterklaas wil er alles over weten en vertelt misschien wel over zijn huidige en oude paarden. Hoe onze acteurs dat allemaal weten? Sint of Piet speel je niet, dat ben je!