Home Contact

Kostuums Kostuums

Ridder en de Prins werkt alleen met de hoogste kwaliteit kostuums. Alle Pietenpakken worden met de hand gemaakt. Hiervoor gebruiken wij alleen de hoogste kwaliteit velours. Dit geeft de kostuums hun mooie diepe kleuren. De kostuums zijn rijkelijk bekleed met diversen mooie soorten gallon. Elke entertainer heeft zijn eigen handgemaakte kostuum. Zo voelen ze zich goed en vertrouwd in hun eigen kostuum dat perfect past. Niet alleen qua pasvorm maar ook qua uitstraling.
Ook Sinterklaas heeft natuurlijk een prachtig kostuum maar helaas hoeven we daar nooit nieuwe voor te maken. Hij heeft al 432 jaar dezelfde en rood is nog steeds hip.

Ontwerp Ontwerp

Als een entertainer ons team komt versterken houden wij daar bij de planning van nieuwe kostuums rekening mee. Zo krijgt elke entertainer zijn eigen kostuum. Voor het Pietenpak zijn er een aantal keuzes die gemaakt moeten worden. De belangrijkste is misschien wel de kleur. Aan de hand van ons bestaande pakkenbestand bekijken we welke kleuren we missen of wat we graag nog meer zien.

Hierna worden er nog veel meer keuzes gemaakt over motieven, gallon en kleuren. Ruitjes, rond of juist strepen? Zilver of goud? Waar komt precies de primaire kleur, waar de secundaire en soms ook waar komt kleur nummer drie? In overleg worden de versieringen gekozen.

Tot slot mogen onze naaisters een mooie binnenkant uitzoeken. Die zien de kinderen uiteraard niet maar het geeft een leuke extra voor de entertainers, welke voering is mooier? De materialen zijn nu compleet en de productie kan beginnen.

Productie Productie

Eerst worden alle motieven en het bijbehorend gallon op de stof genaaid. Dan wordt ook de voering gemaakt en kan het kostuum in elkaar gezet worden. Ook de rits en het taille koord worden nu in het pak verwerkt. In het kruis van de broek komt ribstof. Het velours wil hier snel weg slijten en zo behouden we een net pak. Ook de onderkant van de broek krijgt een ribstofrand.

De baret heeft in het midden een gat, hier kunnen de veren doorheen worden gestoken. Deze zijn makkelijk los te maken van de baret om ze te kunnen vervangen of tijdelijk te verwijderen bij het stomen.

Als dan ook de sierknopen op de het jasje zijn bevestigd is het pak bijna af. Het kan nu worden gepast door de entertainer om vervolgens ook het elastiek in de mouwen en de broek te kunnen afstellen. De veren worden in de muts bevestigd en dan is het pak af.

Kragen en manchetten Kragen en manchetten

Het pak ziet er mooi uit maar wordt helemaal af met de mooie witte kragen en manchetten. Ook deze worden speciaal voor ons gemaakt en zijn van broderiestof. We zoeken ze uit om een simpel en speels werkje. In de kraag zit bijna twee meter stof en doordat de stof licht doorschijnend is het resultaat een mooi spel van wit en nog witter met een afwisselende textuur.

Van de kragen hebben we ook een grote voorraad zodat als er nood aan de man is er van kraag gewisseld kan worden. Doordat de manchetten en de kraag niet vast zitten aan het pak kunnen we deze elke dag wassen en zo houden we ze mooi wit.